Tai on taas kindlustanud oma positsiooni tipptasemel toidukohana Michelin Guide Tai 8. väljaandega. Avaldamistseremoonia toimus Bangkoki hotelli Siam Kempinski Chadra Ballroomis.
See verstapost mitte ainult ei tõsta esile Tai rikkalikku kulinaarset mitmekesisust, vaid tugevdab ka selle toiduturismi sektorit. Tai Turismiameti (TAT) ja Michelini koostöö rõhutab Tai jõupingutusi gastronoomia kui turismi ühe põhisamba edendamiseks.
Toiduturism Tais kasvab kiiresti. Kuna reisijad otsivad üha enam autentseid kulinaarseid elamusi, kasutab riik oma rikkalikku kulinaarset pärandit.
TATi andmetel peaks toiduga seotud turism tooma märkimisväärset tulu. Veelgi olulisem on see, et nende prognoosi kohaselt ületab Tai toidukaubandus 2025. aastal 20 miljardit dollarit. See kulinaarturismi hüppeline kasv julgustab reisijaid uurima Tai mitmekesist toidumaastikku, alates tänavamüüjatest kuni Michelini tärniga restoranideni.
Michelin Guide toob turule uued sihtkohad
Michelin Guide’i 8. väljaanne tähistab reisijuhi ulatuse märkimisväärset laienemist Tais. Esimest korda pööratakse juhendis suuremat tähelepanu uutele kulinaarsetele sihtkohtadele väljaspool suuremaid linnu. Tänavuse juhendi uued täiendused hõlmavad ka vähemtuntud provintside restorane.
Näiteks Michelin Guide Tai 8. väljaanne laieneb Chonburi, Tai rannikuprovintsi. Piirkond debüteerib juhendis 20 kirjega, sealhulgas 5 Bib Gourmand ja 15 Michelin Select majutusasutust.
Lisaks sellele on 2025. aasta Michelini teejuhis esimene Tai restoran, mis on saanud kolm Michelini tärni. Tegemist on Bangkoki restoraniga Sorn, millel oli varem kaks tärni. Juhendisse on lisatud ka vähemtuntud provintsid, nagu Phang-Nga, Phra Nakhon Si Ayutthaya ja Isaan.
Michelin Guide Internationali direktor Gwendal Poullenec ütles avamisüritusel: “See verstapost rõhutab Tai köögi rikkust ja mitmekesisust, tuues samal ajal esile Tai kokkade uuenduslikkust ja kirge. Michelini teejuht tähistab jätkuvalt Tai elavat kulinaarsust, mis on jätkuvalt peamine sihtkoht toiduarmastajatele üle kogu maailma.”
Tai ülemaailmsel toidukaardil
Selle strateegilise sammu eesmärk on julgustada nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi reisijaid avastama uusi gastronoomilisi piire, edendades turismi väljaspool traditsioonilisi hotspot’e.
Kuna Michelini teejuht jätkab Tai dünaamilise kulinaarse stseeni tutvustamist, suurendab see riigi ülemaailmset mainet gastronoomilise keskuse kohta. Selle aasta väljaandes tutvustatakse mitmeid uusi restorane ja tunnustatakse olemasolevaid, tugevdades Tai positsiooni maailmaareenil.
Oma ainulaadse maitseseguga pakub Tai mitmesuguseid roogasid, mis rahuldavad kõiki maitseid, alates vürtsikast tänavatoidust kuni tipptasemel söögikogemusteni. Teejuhi tunnustus tagab, et need kulinaarsed aarded meelitavad jätkuvalt turiste, kes otsivad autentseid maitseid ja unustamatuid maitseelamusi.
Michelini teejuht mängib olulist rolli ka majanduskasvu edendamisel, eriti kohalike ettevõtete jaoks. Tulevikku vaadates on oodata, et Michelin Guide Tai 8. väljaanne jätkab riigi toiduturismi tööstuse kujundamist.
Pildi autoriks on jcomp on Freepik